- 400-500g mięsa wołowego
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona lub żółta
- 1/3 papryczki chili
- 6-8 pieczarek
- 1 cebula
- olej
- vegeta
- sól, pieprz
- papryka ostra
- oregano
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 płaska łyżka mąki
Sposób przygotowania:
- Mięso pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju, aż się zarumieni.
- Następnie podlać wodą i dusić na małym ogniu przez 2,5h, aż zmieknie.
- Papryki drobno posiekać i wrzucić do gulaszu.
- Pieczarki z cebulą drobno pokroić, udusić w osobnym naczyniu doprawiając solą i pieprzem i dodać do mięsa.
- Doprawić gulasz vegetą, solą, pieprzem, papryką i oregano.
- Dodać do gulaszu 3-4 łyżek jogurtu naturalnego oraz łyżkę maki.
Chyba dobrze smakuje w mrozne dni...:)
OdpowiedzUsuń