- udko z rosołu
- 60g suszonych grzybów
- 2 cebule
- sól
- pieprz
Ciasto:
- 450dag mąki
- 25dag masła
- 2 jajka
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- szczypta cukru
Sposób przygotowania:
- Posiekać grzyby oraz cebulę i udusić na oleju.
- Obrać mięso z kurczaka, zmielić i dodać do grzybów. Podlać wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zagnieść ciasto z wszystkich składników, rozwałkować, podzielić na dowolną ilość kawałków i przełożyć farszem.
- Piec około 35 min w 170C.
Wyglądają kusząco:). Szukałam właśnie ostatnio jakiegoś fajnego przepisu na paszteciki na tegoroczną Wigilię. Pozdrawiam kuzynko:).
OdpowiedzUsuńAnia z Bydg.
Hej Ania :). My robiliśmy razem z mężem i bardzo nam smakowały. Pozdrowienia z Krakowa :)
OdpowiedzUsuńpewnie sa smakowite :)
OdpowiedzUsuńPaszteciki są przepyszne! Nic dodać nic ująć. Idealne na każdą okazję: imprezkę ze znajomymi, obiad w rodzinnym gronie lub romantyczną kolację. Gorąco polecam!
OdpowiedzUsuń