Paszteciki z kurczakiem i suszonymi grzybmi

Wyśmienite paszteciki do barszczu czerwonego...

Farsz:
  • udko z rosołu
  • 60g suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

Ciasto:
  • 450dag mąki
  • 25dag masła
  • 2 jajka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cukru



Sposób przygotowania:
  1. Posiekać grzyby oraz cebulę i udusić na oleju.
  2. Obrać mięso z kurczaka, zmielić i dodać do grzybów. Podlać wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Zagnieść ciasto z wszystkich składników, rozwałkować, podzielić na dowolną ilość kawałków i przełożyć farszem.
  5. Piec około 35 min w 170C.

















4 komentarze:

  1. Wyglądają kusząco:). Szukałam właśnie ostatnio jakiegoś fajnego przepisu na paszteciki na tegoroczną Wigilię. Pozdrawiam kuzynko:).
    Ania z Bydg.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej Ania :). My robiliśmy razem z mężem i bardzo nam smakowały. Pozdrowienia z Krakowa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Paszteciki są przepyszne! Nic dodać nic ująć. Idealne na każdą okazję: imprezkę ze znajomymi, obiad w rodzinnym gronie lub romantyczną kolację. Gorąco polecam!

    OdpowiedzUsuń