Składniki (na 18 muffinek):
- 110g masła
- 140g cukru pudru
- 2 dojrzałe banany
- 1 płaska łyżeczka olejku waniliowego
- 4 łyżki śmietany 18%
- 2 jajka
- 300g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
Sposób przygotowania:
- Czekoladę pokroić w kostkę.
- Masło rozetrzeć cukrem pudrem. Dodać banany poduszone widelcem.
- Potem dodawać kolejno składniki cały czas miksując: śmietana, jajka, mąka, olejek waniliowy, proszek do pieczenia.
- Na końcu wrzucić kawałki czekolady i wymieszać łyżką.
- Nałożyć ciasto do foremek do 3/4 wysokości, bo jeszcze urosną.
- Piec w 175C około 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz