Muffinki bananowo-czekoladowe

Babeczki które cieszą ładnym wyglądem i ciekawym bananowo-czekoladowym smakiem...

Składniki (na 18 muffinek):
  • 110g masła
  • 140g cukru pudru
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 płaska łyżeczka olejku waniliowego
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 jajka
  • 300g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady


Sposób przygotowania:
  1. Czekoladę pokroić w kostkę.
  2. Masło rozetrzeć cukrem pudrem. Dodać banany poduszone widelcem.
  3. Potem dodawać kolejno składniki cały czas miksując: śmietana, jajka, mąka, olejek waniliowy, proszek do pieczenia.
  4. Na końcu wrzucić kawałki czekolady i wymieszać łyżką.
  5. Nałożyć ciasto do foremek do 3/4 wysokości, bo jeszcze urosną.
  6. Piec w 175C około 25 min.
Czas przygotowania 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz