![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0O5bTijJOxgWPHrU6pLN9z1NoQqDqGLkvvppg4u_bYCnGvOv8OWffQaoDnDa70tQzxI6GTVvO6IgZZNeeEREnI8jgdjMafQXBRHnkRn-e5WNiLM9ZtNRnpyIsUn67lXR86kSXkJoCCrYb/s320/nalesniki_z_soczewica.jpg)
- 1 jajko
- mąka
- mleko
- mieszanka przypraw
Farsz:
- szklanka soczewicy
- 1/2 kostki bulionu warzywnego
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek
Sposób przygotowania:
Soczewicę ugotować w wodzie z połową kostki bulionu warzywnego. Zeszklić cebulę na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Wrzucić na patelnię ugotowaną soczewicę i wygotować wodę. Usmażone naleśniki przełożyć farszem i gotowe do zjedzenia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz