Składniki:
- 6 większych pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 2 łyżki oliwy
- 2 szklanki bulionu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka suszonej bazylii
- świeżo mielony pieprz
- płatki migdałów do podania
Sposób przygotowania:
- Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę.
- Czosnek i cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie.
- Dodajemy pomidory, marchewkę pokrojoną w kostkę i 2 szklanki bulionu.
- Gotujemy około 20 min i blendujemy.
- Następnie dodajemy, sól cukier, bazylię, pieprz i jeszcze chwilę gotujemy.
- Możemy podawać z migdałami, mozarellą i kapką śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz