![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh96MqBuffaUbcptkylQGEPBzUg6F2WeDY1Cnv_LWQxTa1GskSHGrccqo2Tha0-Yxnrk4Sek8JMZYqvaFrn7F0wL7KBCAP2w4vcM3mG-eriH8AULlA0LhPIsAsxKqEs5p2DczRHIqE6ac4P/s320/pyszyngier_01.jpg)
- 20dag margaryny
- 0,5 szklanki wody
- 1,5 szklanki cukru
- 25dag mleka w proszku (Mlekovita)
- 3 łyżki kakao (Decomoreno)
- 1 paczka dużych andrutów
Sposób przygotowania:
- Margarynę, wodę i cukier rozpuścić na gazie i wystudzić. Potem dodać mleko w proszku, kakao i wymieszać na jednolitą masę. Andruty przekładać masą. Aby wszystko pięknie się zlepiło na andrucie położyć drewnianą deskę i garnek z wodą na około 12h. Pokroić wedle upodobania.
- Dla ambitnych: z andruta można powycinać ciekawe kształty foremkami do ciasta i przełożyć masą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz