Krem z selera z amarantusem

Rozgrzewająca zupa z selera z nutką chilli i amarantusem na jesienną pogodę.

Składniki:
  • 2 podudzia z kurczaka
  • 1 duży seler
  • 1 mała cebulka
  • kawałek pora
  • 1 mała marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 kostka rosołowa
  • papryka słodka, imbir, chilli, sól, pieprz
  • amarantus


Sposób przygotowania:
  1. Ugotować mięso w wodzie około 30 min.
  2. Dodać pokrojone jarzyny i gotować do miękkości.
  3. Obrać mięso i dodać do zupy.
  4. Dodać przyprawy: kostka rosołowa, papryka, imbir, chilli, sól, pieprz.
  5. Ostudzić chwilę i zmiksować.
  6. Podawać z amarantusem lub grzankami.





2 komentarze: