Składniki:
- 1 bakłażan
- 60g sera mozarella w zalewie
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów
- bazylia, zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie.
- Dodać pomidory i chwilę pogotować. Doprawić solą, pieprzem i bazylią do smaku.
- Bakłażana pokroić w plasterki o szerokości około 0,5 cm. Przyprawić solą i ziołami. Podsmażyć na oliwie z obu stron, aż trochę się zarumieni.
- Mozarelle potrzeć na tarce.
- Do naczynia żaroodpornego włożyć bakłażana, polać sosem pomidorowym i posypać mozarellą.
- Piec w temp 190C około 20 min, aż bakłażan zmięknie. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz