Guacamole z awokado

Meksyku ciąg dalszy. Pora na cieszącą kolorem i smakiem aromatyczną pastę z awokado

Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 0,5 papryczki chilli
  • 1 pomidor
  • 1 malutka cebulka
  • sok z połówki limonki lub cytryny
  • parę gałązek kolędry
  • sól




Sposób przygotowania:
  1. Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem i polewamy od razu sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.
  2. Pozostałe składniki bardzo drobno siekamy i mieszamy z awokado. Ja dałam niewielką ilość kolędry ponieważ ma bardzo charakterystyczny smak i nie wszyscy ją lubią.
  3. Doprawiamy solą do smaku i chłodzimy w lodówce.
  4. Podajemy z nachos lub tortilla. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz