Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 0,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka musztardy np. rosyjskiej
- papryka ostra
- sól
- 80g rucoli
- 4 suszone pomidory
- 1 pomidor malinowy
- 0,5 papryki igołomskiej
- 2 łyżeczki pestek dyni
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
- Kurczaka pokroić na kawałki, wymieszać z marynatą (czosnek, papryka, miód, musztarda, sól) i odstawić do lodówki na co najmniej 2h.
- Na dwa talerze wykładać kolejno rucolę, pomidory, pomidory suszone, paprykę i pestki dyni.
- Skropić sałatkę oliwą, octem winnym i cytryną.
- Kurczaka smażyć bardzo krótko na patelni, aby z zewnątrz się przyrumienił, a w środku był soczysty.
- Kurczaka dodać do sałatki zaraz po usmażeniu i gotowe do zjedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz