Składniki:
- ciasto francuskie
- salami
- ser żółty
- pomidory (opcjonalnie)
- cebula
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
- Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy salami, pomidory, posiekaną cebulę i potarty ser żółty. Posypujemy ziołami prowansalskimi.
- Zwijamy w roladę nie za ciasno, aby środek się dobrze upiekł i kroimy delikatnie w plasterki.
- Pieczemy około 15min w temp 200C. Pod koniec pieczenia włączamy termoobieg.
Nie masz pomysłu na przekąskę podczas imprezy? Szybki i idealny sposób aby zrobić wrażenie na gościach!!! Można przygotować wcześniej, włożyc do lodówki a potem tylko pokroić i upiec!!!
OdpowiedzUsuńPolecam
Pychota, idealne na przekaske :)
OdpowiedzUsuńJedna z lepszych przekasek! Prosta w przygotowaniu, a goscie byli zachwyceni!
OdpowiedzUsuńPyszne! Super pomysł!
OdpowiedzUsuńEkstra przekąska!!
OdpowiedzUsuń