Sałatka z serem camembert, cebulą czerwoną i granatem

Orzeźwiająca sałatka z granatem i nutą pomarańczy.

Składniki:
  • 200g mieszanki różnych sałat
  • 1 serek pleśniowy
  • 1 dojrzały granat
  • 1 czerwona cebula
  • garść orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki miodu
  • pół pomarańczy
  • sól do smaku



Sposób przygotowania:
  1. Wyłożyć umytą i podartą na kawałki sałatę do miski. Posypać posiekanymi orzechami.
  2. Obrać granata i dodać do sałaty.
  3. Cebulkę pokroić w półksiężyce, a serek pleśniowy w niedużą kostkę.
  4. Czosnek posiekać i wymieszać z oliwą, miodem i sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Polać sosem sałatkę przed samym podaniem. 
 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz