Składniki (na 5 osób):
- 50dag makaronu pene
- 1,5 puszki pomidorów
- 10 ząbków czosnku
- 2 puszki tuńczyka
- 0,5 papryczki chilli
- 1 łyżeczka bazylii
- parmezan do posypania
- sól
- oliwa
Sposób przygotowania:
- Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie (na 1 litr wody 7g soli).
- Obrać czosnek, pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie.
- Dodać posiekaną papryczkę chilli i chwilę podsmażyć.
- Kolejno dorzucić tuńczyka po odlaniu wody i pomidory.
- Pogotować chwilę na patelni doprawiając solą i bazylią do smaku.
- Makaron po ugotowaniu wrzucić na patelnie i dobrze wymieszać z sosem.
- Podawać zaraz po przygotowaniu posypane parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz