Pappardelle alla Boscaiola

Ostatnio w naszym menu coraz częściej pojawiają się makarony. Oto przepis dla fanów makaronu, pomidorów, pieczarek i śmietany.

Składniki:
  • 1 puszka pomidorów
  • 8 pieczarek
  • 1 nieduża cebula
  • 120g szynki
  • 50ml śmietany 30%
  • 30g parmezanu
  • 200g makaronu pappardelle
  • oliwa
  • sól, pieprz



Sposób przygotowania:
  1. Pokroić szynkę, pieczarki i cebulę.
  2. Rozgrzać oliwę na petelni.
  3. Dodać cebulę i lekko zeszklić.
  4. Następnie dorzucić pieczarki, szynkę i chwilę podsmażyć.
  5. Wlać pomidory i gotować na wolnym ogniu około 10min.
  6. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  7. Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
  8. Wymieszać makaron na patelni z sosem.
  9. Przed podaniem posypać parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz