Pieczarki w occie balsamicznym

Jedna z moich ulubionych przekąsek o balsamicznym posmaku...

Składniki:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 50 ml. oliwy z oliwek
  • 50 ml. octu balsamicznego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka wody
  • sól, pieprz



 Sposób przygotowania:
  1. Pieczarki smażyć na rozgrzanej oliwie przez 5 min.
  2. Dodać sól, zmiażdżony czosnek i smażyć przez 1 min.
  3. Dodać brązowy, cukier, ocet, wodę i gotować około 5 min.
  4. Doprawić pieprzem.

Przepis znaleziony na blogu Strawberries from Poland.

2 komentarze:

  1. JADŁAM NA WIGILII - SĄ PRZEPYSZNE. ZAJADAŁ I CHWALIŁ JE NAWET MÓJ MĄŻ, KTÓRY OD KILKUNASTU LAT TWIERDZIŁ, ŻE PIECZARKI SĄ NIEDOBRE.
    KASIU - CAŁUSKI I GRATULACJE. GRAŻYNA

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się bardzo, że smakowały. Pozdrawiam gorąco :). Kasia

    OdpowiedzUsuń