Składniki:
- 1/2 kg pieczarek
- 50 ml. oliwy z oliwek
- 50 ml. octu balsamicznego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka wody
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Pieczarki smażyć na rozgrzanej oliwie przez 5 min.
- Dodać sól, zmiażdżony czosnek i smażyć przez 1 min.
- Dodać brązowy, cukier, ocet, wodę i gotować około 5 min.
- Doprawić pieprzem.
Przepis znaleziony na blogu Strawberries from Poland.
JADŁAM NA WIGILII - SĄ PRZEPYSZNE. ZAJADAŁ I CHWALIŁ JE NAWET MÓJ MĄŻ, KTÓRY OD KILKUNASTU LAT TWIERDZIŁ, ŻE PIECZARKI SĄ NIEDOBRE.
OdpowiedzUsuńKASIU - CAŁUSKI I GRATULACJE. GRAŻYNA
Cieszę się bardzo, że smakowały. Pozdrawiam gorąco :). Kasia
OdpowiedzUsuń