Ciasto:
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku
- 1 łyżeczka sody
- 1 cukier waniliowy
- 175g cukru
- 1 jajko
- 250g mleka
- 90ml oleju
- mrożone jagody lub borówki
- 1 banan
- 2 kopiate łyżki masła
- 3 kopiate łyżki cukru
- 3 kopiate łyżki maki
Sposób przygotowania:
- Jajko ubić z cukrem.
- Dodać mleko, olej i wymieszać.
- Wymieszać pozostałe sypkie produkty: mąka, proszek, soda, cukier waniliowy i połączyć z resztą ciasta.
- Zagnieść kruszonkę z masła, cukru i mąki.
- Wyłożyć ciasto do 1/3 wysokości foremki.
- Wrzucić plasterek banana.
- Wyłożyć ciasto do 2/3 wysokości foremki.
- Nałożyć jagody i kruszonkę.
- Piec w 180C około 20 min.
moze jednak sprobuje je kiedys zrobic :)
OdpowiedzUsuń