![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiklcgRh-jq4Nuk0smc8iKuPNlzUvb_UUZFO1CSna1wDk_XmvnWf9FuVp1gfJF_bYHAzSqBwXfujYq3KD-Xf-JuICEDCrOKMgftB09W5gMjMfPsZfGbdZUFi9wTxlvonm4QpBHCEFGKfGmL/s320/zapiekazka_z_cuinia.jpg)
- 2 duże cebule
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, vegeta
- 20 dag szynki
- 3 małe cukinie nieobrane
- oregano, sól, zioła prowansalskie, przyprawa do grilla, papryka ostra, papryka łagodna
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół paczki makaronu pene
- ser żółty
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek usmażyć w garnku. Dodać sól pieprz i trochę vegety.
- Dodać szynkę pokrojoną w kostkę, cukinię pokrojona w plastry, przyprawy oraz koncentrat i dusić do miękkości.
- Podczas duszenia ugotować makaron.
- Ser żółty potrzeć na tarce na grubych oczkach.
- Gdy wszystko będzie gotowe ułożyć makaron oraz cukinię w naczyniu
żaroodpornym i posypać serem żółtym. Piec w piekarniku w temperaturze
200C około 15 min aby ser się rozpuścił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz