Ciasto z cynamonem, orzechami, migdałami i jabłkami

Niezwykle aromatyczne ciasto na jesienną szarugę. Zapach cynamonu unosi się po całym domu podczas pieczenia. Koniecznie z kubkiem gorącej kawy lub herbaty.

Składniki:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 2/3 szklanki oleju
  • 50g migdałów w płatkach
  • 100g orzechów włoskich
  • 4 jabłka


 Sposób przygotowania:
  1. Orzechy posiekać.
  2. Jajka ubić z cukrem.
  3. Następnie dodawać powoli mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon.
  4. Powoli dodawać olej i mieszać delikatnie łyżką.
  5. Na końcu dodać migdały, orzechy oraz jabłka obrane i pokrojone w drobną kostkę.
  6. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 110C.
  7. Piec w 180C przez około 50 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz