Fusilli z porem i pieczarkami

Włoskie smaki zawsze i wszędzie...

Składniki (na 2 osoby):
  • 20cm pora
  • 6 pieczarek
  • 200g makaronu fusilli
  • 200g śmietanki 30%
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki parmezanu
  • sól, pieprz
  • masło do smażenia










Sposób przygotowania:
  1. Kroimy pora, pieczarki, czosnek i podsmażamy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. Dodajemy śmietankę i gotujemy około 10min.
  3. Fusilli gotujemy al dente w osolonej wodzie 7g soli/1 litr wody.
  4. Makaron dodajemy do sosu i dobrze mieszamy.
  5. Dodajemy parmezan, sól, pieprz do smaku.
  6. Podajemy zaraz po przygotowaniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz