Składniki:
- 20dag sera żółtego
- 20dag szynki konserwowej
- mały słoik selera w zalewie
- kawałek białej części pora
- 1 mała puszka kukurydzy 170g
- 2 jajka na twardo
- pół puszki ananasa
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Por blanszujemy i kroimy w półplasterki.
- Seler odsączamy i dodajemy do pora. Możemy go również trochę pokroić
- Ser żółty kroimy w słupki.
- Szynkę konserwową kroimy w słupki.
- Dodajemy kukurydzę.
- Jajka gotujemy, studzimy kroimy w drobną kostkę.
- Ananasa kroimy w kostkę.
- Dodajemy jogurt i majonez.
- Przyprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
- Najlepiej schłodzić przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz