- 3 filety z kurczaka
- 3 plasterki ananasa
- 3 łyżeczki żurawiny
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, chilli, oregano
Sposób przygotowania:
- Kurczaka lekko rozbijamy i dodajemy posiekany czosnek.
- Wklepujemy przyprawy: sól, pieprz, chilli, oregano i odstawiamy na 15min.
- Dodajemy miód, oliwę z oliwek i odstawiamy na co najmniej 1h do lodówki. Najlepiej, aby mięso się marynowało przez całą noc.
- Filety z kurczaka smażymy z obu stron na patelni około 7 min z każdej strony..
- Na każdego fileta kładziemy plasterek ananasa, sera żółtego i żurawiny do środka ananasa. Po wierzchu posypujemy chilli.
- Smażymy chwilę na patelni pod przykryciem, aż ser się rozpuści już nie przewracając na drugą stronę.
Ale to jest przysmak!
OdpowiedzUsuń