Składniki:
- 5 cienkich plasterków boczku
- 20cm kiełbasy podwawelskiej
- 2 cebule
- 1 papryka czerwona lub zielona
- malutki kawałek papryczki chilli
- 100g kurek
- 3-4 jajka
- sól, pierz
- ketchup pikantny
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
- Pokroić wszystkie składniki oprócz boczku. Przyprawić cebulę solą i pieprzem.
- Podsmażyć boczek z kiełbasą
- Dodać cebulę i zeszklić.
- Dodać kurki i paprykę, trochę ketchupu, podlać wodą i dusić na małym ogniu 15min.
- Przesunąć wszystko na jedną połowę patelni. Na drugiej rozpuścić masło i wbić jajka. Posolić, popieprzyć i podsmażyć, aż się zetnie. Nie mieszać z pozostałymi składnikami na patelni.
- Podawać natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz