Gotowana kapusta kiszona z grzybami

Gotowana kapusta kiszona z grzybami nie tylko na wigilię.

Składniki:
  • 0,5kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 25g suszonych grzybów
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • sól, pieprz
  • olej





Sposób przygotowania:
  1. Odlać sok z kapusty do garnuszka i nie wylewać.
  2. Przepłukać kapustę wodą jeżeli jest za bardzo kwaśna i posiekać.
  3. Grzybki namoczyć w zimnej wodzie około 20 minut i posiekać.
  4. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na patelni, aż się zeszklić.
  5. Dodać grzybki do cebuli i przyprawić solą i pieprzem.
  6. Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 30 min.
  7. Następnie dorzucić grzybki z cebulką i doprawić kminkiem, solą i pieprzem. Jeżeli kapusta jest za mało kwaśna można dolać wody z kapusty.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz