Składniki:
- 0,5kg kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 25g suszonych grzybów
- 0,5 łyżeczki kminku
- sól, pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
- Odlać sok z kapusty do garnuszka i nie wylewać.
- Przepłukać kapustę wodą jeżeli jest za bardzo kwaśna i posiekać.
- Grzybki namoczyć w zimnej wodzie około 20 minut i posiekać.
- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na patelni, aż się zeszklić.
- Dodać grzybki do cebuli i przyprawić solą i pieprzem.
- Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 30 min.
- Następnie dorzucić grzybki z cebulką i doprawić kminkiem, solą i pieprzem. Jeżeli kapusta jest za mało kwaśna można dolać wody z kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz