Pomidorowa

Zupa pomidorowa towarzyszyła mi od dzieciństwa i zawsze była jedną z moich ulubionych. Oto jeden z prostszych i szybkich przepisów, aby cieszyć się smakiem pomidorów...

Składniki (na 6 osób):
  • 2 marchewki
  • 1 malutka pietruszka
  • 3-4 brukselki
  • kawałek kalafiora
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka vegety
  • 3 garście makaronu w kształcie ryżu
  • przecier pomidorowy 500g
  • 0,5 małej śmietany 18%


Sposób przygotowania:
  1. Marchewkę pokroić w plasterki  i wrzucić z resztą warzyw do 2l garnka.
  2. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową, vegetę i gotować do miękkości około 35min.
  3. Dodać makaron i gotować przez 5 min.
  4. Następnie wlewać powoli przecier pomidorowy cały czas mieszając. 
  5. Na końcu dodać śmietanę i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz