Wiosenna sałatka z sosem musztardowo-balsamicznym


Lekka sałatka o balsamiczno-musztardowym posmaku świetnie nadająca się na przystawkę do obiadu lub kolacji...

Składniki:
  • mix sałat
  • pomidor
  • marchewka
  • oliwki
  • papryka
  • feta
  • słonecznik
Sos (na 2 osoby):
  • 3 łyżki oliwy z liwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • odrobina soku z cytryny
  • pieprz, sól, zioła prowansalskie

 Sposób przygotowania:
  1. Połączyć wszystkie składniki sosu.
  2. Na talerzu ułożyć sałatę, oliwki, potartą marchewkę, paprykę, pomidora, kawałki fety i posypać słonecznikiem
  3. Polać sosem bezpośrednio przed podaniem.

1 komentarz:

  1. Sos jest rewelacyjny. Zrobiłem z musztarda francuska i troszkę wiecej doslodzilem miodem

    OdpowiedzUsuń