Brokuły w cieście naleśnikowym

Różdżki brokułów przypominające kształtem leśne grzyby...

Składniki:

 



Sposób przygotowania:
Z jajka, mąki i mleka zrobić dosyć gęste ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodać ulubione przyprawy. Brokuła podzielić na różyczki i lekko podgotować w gorącej osolonej wodzie około 5 min. Każdą różyczkę brokuła maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na patelni, aż nabiorą złocistej barwy.




2 komentarze:

  1. o to lubie! Można jeszcze zrobic w ieście piwnym - też super. Nie wiem czy widziałaś konkurs dla blogerów na www.dniherbaty.pl ? (zakładka Herbata z dodatkami); Brzmi całkiem ciekawie

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto piwne brzmi całkiem nieźle :). Na stronkę też na pewno zajrzę. Pozdrawiam

    Kasia

    OdpowiedzUsuń