Keks

Pyszne ciasto z mnóstwem bakalii do porannej kawy...

Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • 5 jajek
  • 25 dag cukru pudru
  • łyżkę spirytusu
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 50 dag bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa)





Sposób przygotowania:
  1. Przygotować i posiekać ulubione bakalie: orzechy włoskie, namoczone rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa.
  2. Utrzeć margarynę, żółtka i cukier puder.
  3. Następnie powoli dodawać mąkę, proszek do pieczenia i spirytus cały czas ubijając.
  4. Ubić osobno pianę z białek.
  5. Dodać pianę do ciasta oraz bakalie i wymieszać łyżką.
  6. Piec w  170C około 50 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz