Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 jajko
- 1 ogórek kiszony
- szczypiorek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Ugotować jajko na twardo około 12 min, wystudzić, obrać i drobno pokroić.
- Tuńczyka odsączyć i wymieszać z jajkiem.
- Dodać posiekanego ogórka i szczypiorek.
- Dodać oliwę i musztardę.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Koniecznie schłodzić w lodówce przed podaniem.
Muszę wypróbować.pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKoniecznie. Ja już robiłam 3 razy :)
UsuńPięknie przygotowane śniadanie, wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńIdealne nadzienie bułki do pracy...
OdpowiedzUsuń